COLTRANE TRIBUTE

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Amerikaanse jazz-saxofonist John Coltrane overleed en dat is voor de vele liefhebbers, bewonderaars en volgelingen reden om zijn bestaan te herdenken en zijn muziek te vieren. Zo ook voor de verstokte Coltrane-adepten Semmy Prinsen (saxofoon) en Stormvogel (piano), beiden levenslang idolaat van de Amerikaanse saxofonist en samenwerkend sinds de oprichting van Jazzclub Artishock Soest in 1988.

Semmy Prinsen maakt momenteel furore als DJ Play it again Sem, is nog steeds als programmeur van Jazzclub Artishock Soest actief. Stormvogel beklimt met de finefleur van de Nederlandse jazz en jazzrock de podia en is als concertorganisator verbonden aan Festival de Muzen en Amersfoort jazz Festival, terwijl hij lezingen houdt en doceert aan conservatoria.

Bijzondere solisten zijn saxofonisten Leo Janssen (bekend van Metropole Orkest) en Peter Lieberom (als muziektheoreticus gastdocent aan het Rotterdams Conservatorium), beiden eveneens op bijzondere wijze geïnspireerd door John Coltrane. Het sextet wordt gecompleteerd door bassist Marco van Os en drummer Ben Schröder.

Het repertoire bestaat uit composities van Coltrane, uit zijn verschillende periodes I, II, III, gearrangeerd door de musici zelf. Behalve musiceren zullen de heren om beurten woorden wijden aan leven en muziek van St Trane, waarbij zaken als zijn theorie en techniek, invloed en spiritualiteit aan de orde komen.

 

LINE UP
Leo Janssen, tenor & soprano sax, flute
Peter Lieberom tenor & alto sax
Semmy Prinsen tenor sax
Stormvogel piano
Marco van Os bas
Ben Schröder drums