JAZZ PIANOLES IN UTRECHT

Stormvogel composer IMG_1100
• Pianoles – lichte muziek
• Harmonie aan de piano
• Muziektheorie

• Geavanceerde ritmiek
• Compositie
• ImprovisatieSTAB | STORMVOGEL ARTISTIEK BEDRIJF

“Een pianoles van Storm is altijd een belevenis!


Zoek jij een out-of-the-box-pianoleraar in Utrecht? Speel je pop of blues en wil je een stap verder gaan en je verdiepen in toonladders, akkoorden en maatsoorten? Ben je een vocalist die zichzelf wil begeleiden? Houd je van jazz, maar begrijp je er niet veel van? Wat is eigenlijk ‘modale jazz’? Heb je interesse in muziektheorie, of wil je antwoorden op knellende vragen, bijvoorbeeld in voorbereiding op het conservatorium? Of als context voor je eigen composities? Dan ben je bij Storm aan het juiste adres!

‘Adventurous keyboardist Stormvogel’ beklimt sinds jaar en dag de podia met de finefleur van de Nederlandse Jazz: gevestigde namen, oude meesters en jonge talenten. Als sideman participeert hij bovendien in binnen- en buitenland in bijzondere fusion-projecten, ook met internationale topspelers. In zijn eigen avontuurlijke jazzbarock-consort zijn door de jaren heen uitmuntende gastsolisten aangeschoven, behalve musici ook dansers, kunstenaars en theatermakers. Een schat aan ervaring, die hem gemaakt heeft tot de veelzijdige artiest die hij is.
Klik hier voor de lijst van speelkameraden van Stormvogel.

Storm is behalve uitvoerend musicus ook altijd áchter de schermen actief geweest, als cultureel ondernemer, grafisch vormgever, schrijver, tekenaar, redacteur en radiomaker, maar vooral als concertorganisator in Gooi & Eemland (Jazz aan de Amer, Festival de Muzen) en op het gebied van communicatie en promotie jarenlang nauw betrokken bij het bekende Amersfoort Jazz Festival en initiatieven van Stichting JazzNL. Hij initieerde het spraakmakende talentontwikkelings-programma JazzFactor, waarbij jonge talenten ervaring opdeden in studio en on stage met gevierde ‘jazzcats’. Hij was betrokken bij de oprichting van De Nieuwe Muziekschool Baarn, waarbij hij combo-workshops verzorgde en lezingen gaf over muziek en geschiedenis. Kortom: Storm is de gedroomde gids die elke gevorderde beginner op betrokken wijze wegwijs maakt in de wondere wereld van ‘lichte muziek’.

Als docent is Storm sindsdien verbonden (geweest) aan verschillende conservatoria, muziekscholen, kunstacademies en culturele centra. Hij draagt zijn ‘kennis, ervaring en inzicht’ graag over op ambitieuze en enthousiaste muziekliefhebbers die hun talenten intrinsiek willen ontplooien. Improviseren met vrijheid en bezieling, maar vanuit gedegen theoretische basis en met respect voor tradities uit alle tijden en windstreken. Zelf werd hij geschoold aan de Muziekschool Hilversum (door Peter Besseling en Carwin Geising), het Conservatorium van Hilversum (door Karel Boehlee) en thuis bij meesterimprovisator Rob van den Broeck. Later studeerde hij nog Algemene Cultuurwetenschappen, Kunstgeschiedenis, Muziektheorie, Cultureel Ondernemen, Tekst & Design, Desk Top Publishing en Online Marketing.

Wat anderen zeggen over deze docent

“Stormvogel heeft aan een halve vraag genoeg, om een wereld van antwoorden te geven, zowel verbaal als muzikaal.” • Willem Wits

“Een pianoles van Storm is altijd een belevenis! ’s Avonds lig ik te malen over trappen, tritonussen en verlaagde of juist weer verhoogde noten. Heerlijk om zo intensief met muziek bezig te zijn.”
• Benno

“Met Storm is elke les als een wervelwind, met een fikse dosis humor, muzikale wijsheden en natuurlijk veel kabaal. Dit is de echte jazzbeleving!”
Alex

Storm hielp mij bij de ontdekking van mijn creatieve IK, zodat mijn talenten tot volle wasdom konden komen. Ik heb echt veel aan zijn combo- en theorielessen gehad op weg naar het conservatorium.”
• Laura

“Hij is niet alleen een goede pianist; hij kan het ook goed uitleggen.”
• Robin

“Storm hoort alles. Dat vind ik wel indrukwekkend.”
• Pelle

“Zijn kracht zit vooral in zijn theoretische kennis. Gelardeerd met fantastische verhalen. Af en toe een vleugje Flavius Josephus om af te koelen van al dat Super-Locrische… Voor mij de perfecte les.”
Gijs

“Stormvogel: true hero, true genius, true synth nerd, true friend.”
• Jett Rebel

Anno 2022 is Storm als docent verbonden aan de Nieuwe Muziekschool Baarn, in het Koetshuis in de Pekingtuin. Na tien succesvolle jaren in Parnassos, Kunstencentrum van de Universiteit Utrecht, begint hij in september een nieuwe lespraktijk in pianostudio d’Oude Bakkerij te Utrecht. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de maandag. Zoek contact met Storm Bakker via email (stormalterego @ icloud.com) en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.