ABOUT

 

Stormvogel (*1968, Baarn) is een artistieke duizendpoot, actief als schrijver, musicus en beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, festival- & concertorganisator, docent, redacteur, cultuurconsulent, radiomaker en kasteelgids.

Stormvogel leerde de eerste stappen op het gebied van jazzpiano van Carwin Geising, Rob van den Broeck en Karel Boehlee. Hij studeerde aan het Conservatorium van Hilversum (Amsterdam), later Algemene Cultuurwetenschappen en Muziektheorie, Maar vooral langs auto-didactische weg ontwikkelde hij een eigen, veelzijdige stijl: een bezielde amalgaam van bebop en postbop, modale jazz, fjordenjazz en jazzrock. Met de gebroeders Prinsen stond hij in 1988 aan de wieg van Artishock Jazzclub Soest. Hij beklimt sindsdien de podia met de finefleur van de Nederlandse Jazz, gevestigde namen als Eef Albers, Leo Janssen, Ruud Breuls, Ben van den Dungen, Marc Scholten, Marius Beets, Oene van Geel en Tineke Postma; oude meesters als Rob van den Broeck, Carl Schulze, Tony Vos en Cees Schrama.

Bovendien verenigt hij zijn liefde voor vreemde maatsoorten, analoge synthesizers en historische context in zijn eigenaardige genre Jazzbarock, later nog verrijkt met elementen World, ProgJazz en Funk. Het bracht hem als sideman on stage met internationale grootheden als Tommy Smith, Lucas van Merwijk & Theodossii Spassov, Roman Stolyar, Adam Simmons, Joe Bowie, Niladri Kumar en Nabil Khemir. In zijn eigen groepen (Alter Ego en Bohemian Groove) nodigt hij veelzijdige en inspirerende geestverwanten, zoals Oene van Geel, Chander Sardjoe, David de Marez Oyens, Onno Witte, Arno van Nieuwenhuize, Twan van Gerven, Wieke Garcia, Thomas Winther Andersen, Thijs van Otterloo, Jasper Blom, Angelo Boltini alsmede dansers Dagmar Holstruater, Sri Mintarti Soetardjo, Vraja Sundari en Rasarani Keilman.

Stormvogel is ook als concertorganisator, grafisch vormgever, desk top publisher en docent actief. Hij is werkaam geweest voor Conservatorium Tilburg. Young Musicians Academy, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Parnassos Kunstencentrum van de Universiteit Utrecht, en zijdelings ArtEZ Arnhem, Conservatory of Amsterdam. In Baarn was hij betrokken bij de oprichting van Muziekschool Baarn. Bij gelegenheid organiseert hij het talentontwikkelingsprogramma JazzFactor, ondersteund door Festival de Muzen, Amersfoort Jazz en Prins Bernhard Fonds. 
StormHiRes.jpg

 

♦ BIO (Dutch)

♦ BIO (English)

♦ BRIEF BIO (English)

♦ QUOTES ON STORMVOGEL