MUZIEKLES

“Een pianoles van Storm is altijd een belevenis!


Zoek jij een out-of-the-box-pianoleraar in Utrecht? Speel je al aardig toetsen in het lichte genre, maar wil je een stap verder gaan? Wil je improviseren en je verdiepen in toonladders, akkoorden en maatsoorten? Ben je een vocalist die zichzelf wil begeleiden? Houd je van jazz, maar begrijp je er niet veel van? Heb je interesse in muziektheorie, of wil je antwoorden op knellende vragen, bijvoorbeeld in voorbereiding op het conservatorium? Of als context voor je eigen composities? Zoek je inspiratie? Dan ben je bij Storm aan het juiste adres!

Storm Bakker heeft veel praktijkervaring in alle stijlen lichte muziek. Als uitvoerend musicus Stormvogel (piano/keyboards/synthesizers) beklimt hij sinds jaar en dag de podia met de finefleur van de Nederlandse jazz en fusion, soms ook met internationale helden. Klik hier voor de lijst van speelkameraden van Stormvogel.

Als docent en workshopleider is hij verbonden (geweest) aan verschillende conservatoria, muziekscholen, kunstacademies, festivals en culturele centra. Hij draagt zijn ‘kennis, ervaring en inzicht’ graag over op ambitieuze en enthousiaste muziekliefhebbers die hun talenten intrinsiek willen ontplooien. De basis is improviseren met vrijheid en bezieling, maar vanuit gedegen theoretische basis en met respect voor tradities uit alle tijden en windstreken.

Voeg daarbij zijn jarenlange ervaring achter de schermen als cultureel ondernemer, concertorganisator, talentscout, promoter van festivals, grafisch vormgever, radiopresentator, copywriter, redacteur en recensent (sic), en je hebt de gedroomde gids die je wegwijs maakt in de muziek, die je helpt je muzikale IK te ontdekken en je talenten tot volle wasdom te laten komen.

Wat anderen zeggen over deze docent

“Ik heb me altijd heel gelijkwaardig gevoeld in de lessen met Storm. Dat is superfijn. Er heerste een sfeer van
herkenning en respect voor elkaar.”
Sanne Rambags

Stormvogel: true hero, true genius, true synth nerd, true friend.”
• Jett Rebel

“Stormvogel heeft aan een halve vraag genoeg, om een wereld van antwoorden te geven, zowel verbaal als muzikaal.” • Willem Wits

“Stormvogel is niet alleen een goede pianist; hij kan het ook goed uitleggen.”
• Robin
Boer

“Een pianoles van Storm is altijd een belevenis! ’s Avonds lig ik te malen over trappen, tritonussen en verlaagde of juist weer verhoogde noten. Heerlijk om zo intensief met muziek bezig te zijn.”
• Benno

“Met Storm is elke les als een wervelwind, met een fikse dosis humor, muzikale wijsheden en natuurlijk veel kabaal. Dit is de echte jazzbeleving!”
Alex

Storm hielp mij bij de ontdekking van mijn creatieve IK, zodat mijn talenten tot volle wasdom konden komen. Ik heb echt veel aan zijn combo- en theorielessen gehad op weg naar het conservatorium.”
• Laura

“Storm hoort alles. Dat vind ik wel indrukwekkend. Hij gaat voorbij aan de noten die geschreven staan. Improvisatie is de norm, precies wat ik wil leren.”
• Pelle Adema

“Zijn kracht zit vooral in zijn theoretische kennis. Gelardeerd met fantastische verhalen. Af en toe een vleugje Flavius Josephus om af te koelen van al dat Super-Locrische… Voor mij de perfecte les.”
Gijs

Sinds 2021 is Storm weer als docent verbonden aan de Nieuwe Muziekschool Baarn, in het Koetshuis in de Pekingtuin. Na tien succesvolle jaren in Parnassos, is Storm eind 2022 tevens begonnen met een nieuwe lespraktijk in CERES aan de OudeGracht in Utrecht. De woensdagavond zit al vol, maar naar verwachting wordt er spoedig uitgebreid. Even mailen met CERES